struiz logo
icoon rechts
Blog
icoon rechts
Eerste hulp bij herfst in de tuin!
Inspiratie

Eerste hulp bij herfst in de tuin!

19 dec 2022

Het is weer herfst! Open haard aan, dikke sweaters, kopje thee en de mooie roodbruine, gele en oranje bladeren in je tuin maken het idyllische herfstsfeertje helemaal compleet.  Maar na een aantal regenbuien en flinke windhozen is je tuin veranderd in een soort slagveld met overal natte bladeren. Moet je ze nou laten liggen of ruimen?.

Eerste hulp bij herfst in de tuin!
Borders

De bladeren in je border kun je het beste laten liggen. Je kunt ze zien als een soort dekentje voor je planten en grond en op deze manier beschermen ze de planten tegen de vorst. Let er wel op dat dit dekentje niet dikker wordt dan 10 centimeter, anders kan de grond geen zuurstof meer opnemen.

Je kunt de bladeren ook laten liggen voor onze dierenvrienden. Egeltjes kunnen onder de bladeren schuilen tegen de winter of ze kunnen er zelfs hun winterslaap onder houden.

Op je gazon of grasveld kun je de bladeren het beste weghalen. Dit doe je met een gewone hark, een maaier met een opvangbak of een bladblazer. Bladeren op je gras houden het licht weg en zorgen voor droge, bruine plekken en mosvorming. 

Gerelateerde producten

Slide 1 of 0

Volg de verhalen van struiz

brievenbus

Op de hoogte blijven van al het nieuws en de acties van struiz? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.