struiz logo
icoon rechts
Blog
icoon rechts
Geluk uit de moestuin
Tips

Geluk uit de moestuin

18 mrt 2023

Wil je genieten van verse, gezonde groenten en kruiden? Start dan nu jouw moestuin carrière! Of je nu een grote tuin hebt of alleen een balkon, er zijn enorm veel mogelijkheden om je eigen groenten en kruiden te kweken. Wij hebben een aantal tips om je op weg te helpen!

Geluk uit de moestuin
Moestuintips

1.      Bepaal de locatie. Kies een plek in de tuin of op het balkon waar de moestuin kan worden geplaatst. Zoek vooral naar een plek met veel zonlicht en beschutting tegen de wind.

2.      Kies de juiste gewassen. Kies gewassen die passen bij de grootte van je moestuin en de tijd van het jaar. Beginners tip! Gewassen als tomaten, sla, paprika’s, wortels en kruiden zijn goed om mee te beginnen.  Je hoeft niet alles tegelijkertijd te verbouwen. Begin met een paar planten en breidt het stukje bij stukje uit.

3.      Kies de juiste grond. Moestuinmix is een losse en rulle grond, die vol zit met natuurlijke voedingsstoffen. De voedingstoffen werken perfect met elkaar samen, waardoor alle gewassen er goed op groeien. Je kunt direct in de grond zaaien, er zijn veel aanvullende meststoffen meer nodig. Denk vooraf ook aan onkruidwering, bijvoorbeeld gronddoek. Het scheelt je een hoop werk en je zult jezelf dankbaar zijn 😉

4.      Plant de gewassen. Plant de gewassen volgens de instructies op de verpakking. Houd rekening met de afstand tussen de planten en de diepte waarop ze geplant moeten worden.

5.      Onderhoud de moestuin. Geef de planten regelmatig water. Verwijder onkruid en controleer je planten op tekenen van ziekten van plagen.

6.      Geniet  van de oogst! Na verloop van tijd pluk je letterlijk de vruchten van je harde werk!

Gerelateerde producten

Slide 1 of 0

Volg de verhalen van struiz

brievenbus

Op de hoogte blijven van al het nieuws en de acties van struiz? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.