struiz logo
icoon rechts
Blog
icoon rechts
Groener gras dan je buren
Tips

Groener gras dan je buren

17 mrt 2023

Lijkt het gras altijd groener bij de buren? Dan hebben zij waarschijnlijk goed nagedacht over de ondergrond van hun gazon! Jij toch ook?

Groener gras dan je buren

Het aanleggen van een gazon is een vrij eenvoudig proces, maar het heeft wel wat planning en voorbereiding nodig. Maar met ons stappenplan wordt het een fluitje van een cent!

1.     Bepaal de grootte en de vorm van je gazon. Meet de oppervlakte van het gebied waar je het gazon wilt aanleggen en bepaal de vorm die je wilt hebben.

2.     Verwijder het onkruid. Verwijder al het onkruid, stenen en ander vuil van de grond. Zorg ervoor dat de grond zo vlak mogelijk is.  

3.     Verbeter de bodem. Gebruik gazongrond om de grond te verbeteren. Hoe beter de ondergrond, hoe mooier je gazon!

4.     Maak de gronde vlak. Gebruik een hard om de grond vlak te maken en eventuele hobbels te verwijderen.

5.     Zaai het gras. Zaai het graszaad gelijkmatig over de grond. (Je kunt er nu ook voor kiezen om graszaden neer te leggen!)

6.     Bedek het graszaad. Bedek het graszaad met een laagje gazongrond om te voorkomen dat de zaden wegwaaien of wegspoelen. Zou zonde zijn van je harde werk!

7.     Water geven. Geef je gazon regelmatig water om ervoor te zorgen dat de zaden ontkiemen en het gras goed groeit.

8.     Onderhoud. Maar het gras zodra het ongeveer 8 cm hoog is. Geef het gazon regelmatig water en bemesting om het gezond te houden.

Het duurt meestal een paar weken voordat het graszaad is ontkiemd en het gras begint te groeien. Deze tijd is het belangrijk om je gazon vochtig te houden en te voorkomen dat mensen eroverheen lopen. Je zult zien dat je snel een dik, groen en gezond gazon hebt, waar je buren jaloers op zullen zijn!

Gerelateerde producten

Slide 1 of 0

Volg de verhalen van struiz

brievenbus

Op de hoogte blijven van al het nieuws en de acties van struiz? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.