struiz logo
icoon rechts
Blog
icoon rechts
De kracht van houtsnippers in de moestuin
Inspiratie

De kracht van houtsnippers in de moestuin

19 dec 2022

Bij Struiz helpen we je graag met de klussen in je tuin. Daarom geven we elke maand tuintips die passen bij de tijd van het jaar. Deze maand: Houtsnippers in de moestuin

De kracht van houtsnippers in de moestuin
Alle voordelen van houtsnippers

Ontdek alle voordelen van het gebruik van houtsnippers in jouw (moes)tuin. Houtsnippers zien er niet alleen sierlijk uit maar, zijn ook nog eens functioneel.

Voordeel 1

Verminderd onkruid

Houtsnippers zijn ideaal te gebruiken als natuurlijke bodembedekker in de moestuin. Houtsnippers minimaliseren de kans op onkruid, waardoor de gewassen in jouw moestuin zich beter ontwikkelen.

Een laag van 5 centimeter vormt een barrière voor zonlicht en houdt de bodem vochtig, waardoor onkruidzaden niet kunnen kiemen en groeien. Leg hiervoor een laag aan van 5 tot 10 centimeter.

Houtsnippers zijn daarnaast de perfecte oplossing voor plaatsen waar geen gronddoek/ anti worteldoek toegepast kan worden.

Voordeel 2

Waterregulerend

Een tweede voordeel van houtsnippers in de moestuin is de vochtregulerende werking. Houtsnippers zijn poreus en houden goed vocht vast. Dit vocht wordt vervolgens langzaam terug gegeven aan de bodem. Onder de houtsnippers blijft het altijd een beetje vochtig, hierdoor hoef je minder water te geven.

Voordeel 3

Uitermate geschikt voor het aanleggen van paden

Tot slot zijn houtsnippers ideaal te gebruiken voor het aanleggen van paden. We raden aan voor het aanleggen van paden een iets dikkere laag houtsnippers te gebruiken.

Gerelateerde producten

Slide 1 of 0

Volg de verhalen van struiz

brievenbus

Op de hoogte blijven van al het nieuws en de acties van struiz? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.