struiz logo
icoon rechts
Blog
icoon rechts
Mulch - de magische deken voor je tuin
Inspiratie

Mulch - de magische deken voor je tuin

19 dec 2022

Bij struiz helpen we je graag met de klussen in je tuin. Daarom geven we elke maand tuintips die passen bij de tijd van het jaar. Deze maand: de bodem mulchen.

Mulch - de magische deken voor je tuin
Waarom en wanneer moet je mulchen?

Mulchen betekent dat je de bodem bedekt met een laag organisch materiaal. Een soort magische deken voor je tuin! Mulch is eigenlijk gewoon een laagje organisch materiaal, zoals houtsnippers, bladeren, of stro, dat je over de grond in je tuin legt. Het heeft een paar geweldige voordelen:

Voordeel 1

Bescherming tegen de elementen

Mulch houdt de aarde warm in de winter en koel in de zomer. Het beschermt je bodem tegen de harde klappen van regen, wind en zonneschijn.

Voordeel 2

Weerhoudt onkruid

Mulch is als een barrière voor onkruid. Het verstikt onkruid zodat ze niet kunnen groeien en concurreren met je geliefde planten.

Voordeel 3

Houdt vocht vast

Mulch houdt vocht vast als een spons. Het zorgt ervoor dat je planten altijd genoeg water hebben, zelfs op hete zomerdagen.

Voordeel 4

Voedingsbron

Na verloop van tijd breekt mulch af en voegt het waardevolle voedingsstoffen toe aan de bodem. Het is als het voeden van je tuin van binnenuit.

Dus, de volgende keer dat je mulch in je tuin ziet liggen, weet je dat het niet zomaar een hoopje bladeren is - het is de beschermer van je kostbare grond, je planten en de geheime sleutel tot een gezonde, bloeiende tuin!

Gerelateerde producten

Slide 1 of 0

Volg de verhalen van struiz

brievenbus

Op de hoogte blijven van al het nieuws en de acties van struiz? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.