struiz logo
icoon rechts
Blog
icoon rechts
Tuinkalender januari
Inspiratie

Tuinkalender januari

19 dec 2022

Bij Struiz helpen we je graag met de klussen in je tuin. Daarom geven we elke maand tuintips die passen bij de tijd van het jaar. Deze maand: de tuinkalender voor januari.

Winter haard marshmallows
Januari, kans op (nacht)vorst en sneeuw

Ondanks ons opwarmende klimaat, telt januari gemiddeld toch nog zo’n 12 vorstdagen per maand met minima onder nul en 2 à 3 echte ijsdagen waarop het de hele dag blijft vriezen. Dat betekent dus werk aan de winkel in je tuin. Dit zijn onze tips voor januari!

Tip 1

Bescherm je (kuip)planten

Om je (kuip)planten te beschermen, pak je deze in met bijvoorbeeld een fleecedoek of bubbeltjesfolie. Dit houdt de warmte vast en beschermt tegen snijdende wind. Ook kun je jouw kuipplanten zetten op een plek waar het niet vriest, zoals een tuinkas. Vergeet ze dan niet water te geven!, Om je (kuip)planten te beschermen, pak je deze in met bijvoorbeeld een fleecedoek of bubbeltjesfolie. Dit houdt de warmte vast en beschermt tegen snijdende wind. Ook kun je jouw kuipplanten zetten op een plek waar het niet vriest, zoals een tuinkas. Vergeet ze dan niet water te geven!

Tip 2

Bestrijd gladheid rond het huis en de tuin

In januari is er grote kans op gladheid en sneeuw. Sneeuw in je borders is geen probleem, dit is zelf goed ter isolatie van de vaste planten. Vermijd ten tijden van vorst het lopen op je gazon, hiermee veroorzaak je bruine plekken in het gras.

Tip 3

Strooizand in plaats van strooizout

Gebruik voor gladheidbestrijding strooizand in plaats van strooizout. Zout kan schadelijk zijn voor uw tuinplanten, wat vaak pas opgemerkt wordt wanneer het al te laat is! Daarnaast is het strooien met zand beter voor milieu en dier

Gerelateerde producten

Slide 1 of 0

Volg de verhalen van struiz

brievenbus

Op de hoogte blijven van al het nieuws en de acties van struiz? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.